Hoop voor Ali en Aziz

Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen, lachende mensen, zittende mensen en buiten

Zou jij in een kleine drie jaar de taal en de gebruiken van een wildvreemd land kunnen leren?

Ali, 14 jaar, deed het!

Het was geen gewone uitdaging. Het was uit noodzaak. Ali vluchtte omdat hij bescherming en stabiliteit zocht. Hoop op een betere toekomst.Tijdens zijn vlucht werd hij gescheiden van zijn mama en zijn zusje.

Ali en zijn vader Aziz vonden veiligheid in België en zijn inmiddels heel goed geïntegreerd.

Beiden spreken ondertussen Nederlands, Aziz werkt. Hij haalde zijn rijbewijs om zo zijn kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Aziz wil een betekenisvolle bijdrage leveren aan onze samenleving en hoopt op hereniging met de rest van zijn gezin.

Aziz is sinds zijn 13de op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Afghanistan. Ali heeft Afghanistan nog nooit gezien omdat hij opgroeide in Iran.

Dit gezin wordt na bijna 3 jaar verblijf in België door de Dienst Vreemdelingenzaken uit ons land gezet en naar Afghanistan gestuurd.

Aziz en Ali uitwijzen naar Afghanistan – één van de gevaarlijkste landen ter wereld – getuigt van een onmenselijk asielbeleid. Afghanistan is immers een land in oorlog en het is niet veilig om asielzoekers naar het land terug te laten keren,zo stellen bijvoorbeeld Amnesty International en Unicef.

Ali en Aziz verdienen bescherming. En minstens een statuut van ‘voorbeeldrol van integratie’

Wij laten Ali en Aziz niet in de steek. Steun onze oproep voor een menselijk asielbeleid.

Like en deel de facebookpagina ‘Hoop voor Ali en Aziz’:
https://www.facebook.com/Hoop.voor.Ali.Aziz/