Begin scoutsjaar 2020-2021

Beste ouders, beste leden,

Het schooljaar is terug begonnen, wat ook betekent dat het scoutsjaar stilletjes aan terug begint! Op 20 september is het zover, dan verwachten we jullie terug van 14 tot 17 uur aan onze lokalen (Afspraken en regeling voor startdag komt nog op de site).
Hieronder wat praktische info waarmee we het komende scoutsjaar beginnen:

Inschrijvingen
Dit jaar gebeuren de inschrijvingen online via onze website. Inschrijven kan vanaf nu tot en met 27 september. Na deze datum is het helaas niet meer mogelijk om in te schrijven, dus zie dat je er optijd bij bent. De instructies van hoe in te schrijven en de betaling vinden jullie op de inschrijfpagina zelf.
www.brigands.be/lidworden

Ledenstop
Aangezien de scouts hard aan het groeien is, zijn we genoodzaakt om een ledenstop in te voeren. Deze staat op 40 leden per tak. Dit is voornamelijk belangrijk voor de kawellen, aangezien ze vorig jaar al zeer dicht bij deze grens zaten. De voorrang gaat natuurlijk steeds naar kinderen die vorig jaar al ingeschreven waren. Het is dus aangeraden om jullie kinderen snel in te schrijven!

Minimale aanwezigheid
Omdat we ook merkten dat er soms leden zijn die we tijdens het jaar niet zo veel zien, maar wel meegaan op kamp hebben we besloten om een minimale aanwezigheid grens in te stellen. We begrijpen dat het niet voor iedereen mogelijk is om er altijd bij te zijn, maar willen toch maximale participatie aanmoedigen. Deze grens stellen we op 10 vergaderingen op een jaar, dit is ongeveer een derde van alle vergaderingen.
Dit zorgt er ook voor dat er geen inschrijvings plaatsen worden verspild aan leden die niet meekomen.

Corona & zondagen
Natuurlijk zijn er nog steeds hygiëne maatregelen. We blijven werken in bubbels per tak. Bij aanvang van de zondag zullen de leiding de leden opwachten en wordt verwacht dat iedereen direct bij zijn tak gaat staan. Aan de ouders vragen we om minimaal in contact te komen met andere gezinnen. Werk met kiss-and-ride of stap niet helemaal mee tot aan de lokalen. Er zal een leiding staan om de (nieuwe) leden te begeleiden.
We zijn ook genoodzaakt om elke zondag een aanwezigheidsregister bij te houden zodat bij een eventuele uitbraak er ook aan contact tracing gedaan kan worden.
Voorwaarden deelname zondagen:

  • Behoort een lid tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts.
  • Was je ziek vóór de start (minimaal 3 dagen symptoomvrij zijn voor deelname) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: leden, leiding, foeriers, enzovoort.
  • Je hebt een aanwezigheidsregister en medische fiches van de leden/leiding. Contact tracing is mogelijk.
  • In de gele fase wordt minimaal het aanwezigheidsregister gevraagd en indien mogelijk ook de medische fiches.

Meer info ivm corona maatregelen vind je op https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/corona/code-geel

Met vriendelijke groeten
Leiding scouts Brigands Sint-Joris-Weert