Code rood update

Beste leden en ouders,

 
Afgelopen vrijdag 23/10 zijn we met het jeugdwerk overgeschakeld op code rood, de meest ernstige situatie. Deze regels zijn al van toepassing voor komende zondag 25/10! De leden mogen nog steeds naar de scouts komen met de voorwaarden en regels te respecteren. In code rood verandert het volgende:
 
Buitenspelen is de regel (max. 50p). Binnenactiviteiten (+12 , max 20 personen) mag hoogst uitzonderlijk waarbij social distancing binnen de groep aan de orde is en bij +12 mondmaskers deel uitmaken van de werking. Dat wil zeggen dat Jong-Givers en Givers hun mondmasker moeten meenemen en aandoen op de scouts! Ook de begeleiders en leiding zijn verplicht om deze te dragen gedurende activiteiten, brengen en ophalen van de leden.
 
Wij gaan nog steeds zoveel mogelijk onze activiteiten buiten laten doorgaan. Indien we een vergadering binnen zullen doorbrengen, zullen we u daarvan op de hoogte brengen. Dit zal dan ook op de site komen te staan. Het brengen en afhalen van de leden verloopt ook nog altijd volgens hetzelfde circulatieplan (zie site).
 
Bekijk zeker eerst de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan de activiteiten:
 
  • Behoort een lid tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts.
  • Was je ziek vóór de start (3 dagen symptoomvrij voor hervatten activiteiten) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: leden, leiding, foeriers, enzovoort.
  • Was je afgelopen week hoogrisico contact? Dan blijf je in quarantaine en volg je het advies van je huisarts om ‘volgende keer’ mee te doen.
De informatie rond code rood kan u ook vinden op: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/corona/code-rood 
Bij vragen kunt u ons contacteren op het volgende mail adres scouts.brigands@gmail.com
 
Wij, leiding zijn blij dat we nog activiteiten kunnen organiseren voor de leden, al zullen we wel voorzichtig moeten en zal iedereen de regels moeten respecteren.
 
We zien jullie zondag!*
De leiding